Pesztós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pesztós kifli

Hozzávalók:

Kiflikhez:

  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 0,5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 50 g natúr joghurt
  • 6 dkg vaj
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 1 kis üveg Barilla pesto

A kenéshez:

  • 1 tojás

A tetejére:

  • 1 kis marék vagdalt fenyőmag

Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk, beletesszük a cukrot, majd pár perc alatt hagyjuk futni.
Előkészítjük a tészta alapanyagát, és ha az élesztő felfutott, összeállítjuk kelt tésztánkat. Konyhai robotgéppel dagasztjuk, amíg jól formázható, rugalmas tésztát kapunk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük kb. 50 percig. Ha a tészta megkelt, kiborítjuk egy lisztezett munkalapra, és óvatosan átgyúrjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, és begömbölyítjük, majd letakarva megint kelesztjük.

Ezután egy 25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk a két gombócot, és megkenjük őket egyesével a peszto szósszal.

12 cikkre vágjuk. A cikkeket feltekerjük, és egy szilikonos papírral bélelt sütőlapra rakjuk. Lekenjük tojássárgájával, és aprított fenyőmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Spricceljünk vizet a sütőtérbe egy erre alkalmas szórófejes flakonból, hogy gőz keletkezzen. Így nagyon finom puhák lesznek a kiflik.