Sós perec sajttal szórva recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- másfél teáskanál só
- 1 csomag szalalkáli
- 1 kis pohár tejföl
- sajt a szóráshoz
- perecszaggató forma
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, majd bele keverjük a sót és a szalkálit. Utána elmorzsoljuk a margarinnal, vagy vajjal. A tejfölbe belekeverjük a tojás sárgákat és a margarinnal elmorzsolt liszthez keverve összegyúrjuk a tésztát. A tetejét megkenjük, a tojás fehérjével majd szórhatunk rá sajtot, mákot, köményt, vagy bármilyen magot. Majd 180 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »