Sós perec sajttal szórva recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- másfél teáskanál só
- 1 csomag szalalkáli
- 1 kis pohár tejföl
- sajt a szóráshoz
- perecszaggató forma
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, majd bele keverjük a sót és a szalkálit. Utána elmorzsoljuk a margarinnal, vagy vajjal. A tejfölbe belekeverjük a tojás sárgákat és a margarinnal elmorzsolt liszthez keverve összegyúrjuk a tésztát. A tetejét megkenjük, a tojás fehérjével majd szórhatunk rá sajtot, mákot, köményt, vagy bármilyen magot. Majd 180 fokon megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »