Sós perec sajttal szórva

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • másfél teáskanál só
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 kis pohár tejföl
  • sajt a szóráshoz
  • perecszaggató forma

Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, majd bele keverjük a sót és a szalkálit. Utána elmorzsoljuk a margarinnal, vagy vajjal. A tejfölbe belekeverjük a tojás sárgákat és a margarinnal elmorzsolt liszthez keverve összegyúrjuk a tésztát. A tetejét megkenjük, a tojás fehérjével majd szórhatunk rá sajtot, mákot, köményt, vagy bármilyen magot. Majd 180 fokon megsütjük.