Parmezános pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg sajt
- 10 dkg parmezán sajt
- 1 kk só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet a vajat és a sót. Adjunk hozzá 1 tojást és a lereszelt sajtokat. Dolgozzuk jól össze, majd fél órára tegyük hideg helyre.
Lisztezett deszkán pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. A maradék 1 tojást felverjük, majd a pogácsát tetejét megkenjük. Megszórhatjuk még reszelt sajttal vagy akár magvakkal is a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.