Parmezános pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg sajt
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 kk só
  • 2 tojás

Elkészítése:

Keverjük össze a lisztet a vajat és a sót. Adjunk hozzá 1 tojást és a lereszelt sajtokat. Dolgozzuk jól össze, majd fél órára tegyük hideg helyre.

Lisztezett deszkán pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. A maradék 1 tojást felverjük, majd a pogácsát tetejét megkenjük. Megszórhatjuk még reszelt sajttal vagy akár magvakkal is a tetejét.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük.