Paprikás-sajtos tallér recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tasak sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg trappista sajt
- 25 dkg margarin
- 3 ek tejföl
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a paprikát, sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a szoba hőmérsékletű margarint, a tejfölt és belereszeljük a sajtot.
Alaposan összedolgozzuk. Kisebb diónyi golyókat formálunk. A tallérsütőt jól felforrósítjuk.
A golyónyi tésztákat beletesszük és mindkét oldalukat 1-1 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Nem számoltam meg, mennyi tallér lett belőle, de jó nagy adag.
Tipp:
Nagy családi kedvenc ez a sós ropogós. Paprikás ízesítéssel még most próbáltam először. Kimondottan szabadtéri programra készült. Egy légmentesen zárható fémdobozban nagyon sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »