Paprikás-sajtos tallér recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tasak sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg trappista sajt
- 25 dkg margarin
- 3 ek tejföl
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a paprikát, sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a szoba hőmérsékletű margarint, a tejfölt és belereszeljük a sajtot.
Alaposan összedolgozzuk. Kisebb diónyi golyókat formálunk. A tallérsütőt jól felforrósítjuk.
A golyónyi tésztákat beletesszük és mindkét oldalukat 1-1 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Nem számoltam meg, mennyi tallér lett belőle, de jó nagy adag.
Tipp:
Nagy családi kedvenc ez a sós ropogós. Paprikás ízesítéssel még most próbáltam először. Kimondottan szabadtéri programra készült. Egy légmentesen zárható fémdobozban nagyon sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »