Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsános-tepertős rúd recept

Padlizsános-tepertős rúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 ek mangalica zsír
    • 100 ml tej
    • csipetnyi cukor
    • 25 dkg tepertő (otthon szoktam késes aprítóval összevágni)
    • fél doboz tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 padlizsán megsütve
    • 2 ek. majonéz
    • 1 ek mustár
    • 2 újhagyma aprítva
    • bors
    • paprika
    • lenmag
    • tökmag
    • napraforgó mag

    Elkészítése:

    A lisztet, sót, sütőport, paprikát sót és borsot összekeverjük. A tejet megmelegítjük hozzáadom a cukrot és az élesztőt. 15 percig hagyom állni, addig szépen felfut.

    Eközben a lisztes keverékhez adok 1 db tojást, darált tepertőt, tejfölt, zsírt és a majonézzel, mustárral illetve tetszés szerinti fűszerekkel és aprított hagymával összekevert és villával szétnyomkodott padlizsánt is, végül a felfutott élesztőt. Kóstoljunk és fűszerezzünk. Sokan a tepertős pogácsát, vagy rudat borsosan szeretik, valaki több sóval. Játszunk az ízekkel.

    Az egészet gyúrjuk össze és nyújtsuk ki kb. 3mm vastagságúra. Derelyevágó segítségével 1 cm-es csíkokat tetszés szerinti hosszúságban vágjunk.
    A másik tojással kenjük meg a rudakat majd szórjuk meg a magvakkal.

    Előmelegített sütőben kell sütni 170 fokon kb. 20 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá