Padlizsános-tepertős rúd

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek mangalica zsír
  • 100 ml tej
  • csipetnyi cukor
  • 25 dkg tepertő (otthon szoktam késes aprítóval összevágni)
  • fél doboz tejföl
  • 2 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 padlizsán megsütve
  • 2 ek. majonéz
  • 1 ek mustár
  • 2 újhagyma aprítva
  • bors
  • paprika
  • lenmag
  • tökmag
  • napraforgó mag

Elkészítése:

A lisztet, sót, sütőport, paprikát sót és borsot összekeverjük. A tejet megmelegítjük hozzáadom a cukrot és az élesztőt. 15 percig hagyom állni, addig szépen felfut.

Eközben a lisztes keverékhez adok 1 db tojást, darált tepertőt, tejfölt, zsírt és a majonézzel, mustárral illetve tetszés szerinti fűszerekkel és aprított hagymával összekevert és villával szétnyomkodott padlizsánt is, végül a felfutott élesztőt. Kóstoljunk és fűszerezzünk. Sokan a tepertős pogácsát, vagy rudat borsosan szeretik, valaki több sóval. Játszunk az ízekkel.

Az egészet gyúrjuk össze és nyújtsuk ki kb. 3mm vastagságúra. Derelyevágó segítségével 1 cm-es csíkokat tetszés szerinti hosszúságban vágjunk.
A másik tojással kenjük meg a rudakat majd szórjuk meg a magvakkal.

Előmelegített sütőben kell sütni 170 fokon kb. 20 percig.