Omlós sós kréker recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 1 kk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
A lisztet a vajjal és a zsírral összegyúrjuk, belekeverjük a sót, a tejfölt és a tojást. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lehet rúd, vagy négyzet alakúra is vágni.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Finom, és sokáig eláll.
Tipp:
A lisztet lehet fele fele arányban teljes kiőrlésű rozsliszttel is felcseréléni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »