Olajos sós kiflik recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 dl olaj
- 1 ek só
- 1 ek cukor
- 4 dl (langyos) tej
- 5 dkg élesztő
- 25 dkg margarin
- sajt
- szezámmag
- virsli
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, majd a sóval, és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, az olajat és a langyos tejet, majd tésztát gyúrunk. Az elkészült tésztát nem szabad keleszteni, azonnal nyújtani és sütni kell!!!
A tésztát 8 cipóra osztjuk, és a cipókat kerekre nyújtjuk. Minden kinyújtott cipót 8 szeletre vágunk, és a vastagabb végébe egy-egy darab Ráma margarin darabkát – sajtot,vagy virslit – helyezünk el, és szépen feltekerjük, majd kifli alakúra hajtjuk.
A kifliket tojással megkenjük, tetejükre reszelt sajtot, vagy szezámmagot szórunk, és előmelegített sütőben 15 perc alatt arany barnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.