Olajos sós kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 2 dl olaj
  • 1 ek só
  • 1 ek cukor
  • 4 dl (langyos) tej
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • sajt
  • szezámmag
  • virsli

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk, majd a sóval, és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, az olajat és a langyos tejet, majd tésztát gyúrunk. Az elkészült tésztát nem szabad keleszteni, azonnal nyújtani és sütni kell!!!

A tésztát 8 cipóra osztjuk, és a cipókat kerekre nyújtjuk. Minden kinyújtott cipót 8 szeletre vágunk, és a vastagabb végébe egy-egy darab Ráma margarin darabkát – sajtot,vagy virslit – helyezünk el, és szépen feltekerjük, majd kifli alakúra hajtjuk.

A kifliket tojással megkenjük, tetejükre reszelt sajtot, vagy szezámmagot szórunk, és előmelegített sütőben 15 perc alatt arany barnára sütjük.