Napraforgómagos sajtos pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis doboz kefir
- 2 cs sütőpor
- 1 kk só
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg hántolt napraforgómag
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
Elkészítése:
A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 tojást, és a többi összetevőt. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
A pihent tésztát kinyújtjuk, 1 felvert tojással megkenjük a tetejét, majd éles késsel óvatosan bevagdossuk.
Ezután a tésztát kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített, 180-200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
A napraforgómagos sajtos pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 24 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


