Napraforgómagos sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz kefir
- 2 cs sütőpor
- 1 kk só
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg hántolt napraforgómag
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
Elkészítése:
A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 tojást, és a többi összetevőt. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
A pihent tésztát kinyújtjuk, 1 felvert tojással megkenjük a tetejét, majd éles késsel óvatosan bevagdossuk.
Ezután a tésztát kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített, 180-200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
A napraforgómagos sajtos pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 24 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »