Napraforgómagos sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz kefir
- 2 cs sütőpor
- 1 kk só
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg hántolt napraforgómag
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
Elkészítése:
A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 tojást, és a többi összetevőt. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
A pihent tésztát kinyújtjuk, 1 felvert tojással megkenjük a tetejét, majd éles késsel óvatosan bevagdossuk.
Ezután a tésztát kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített, 180-200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
A napraforgómagos sajtos pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 24 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »