Napraforgómagos sajtos pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 kis doboz kefir
  • 2 cs sütőpor
  • 1 kk só
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg hántolt napraforgómag
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény

Elkészítése:

A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 tojást, és a többi összetevőt. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.

A pihent tésztát kinyújtjuk, 1 felvert tojással megkenjük a tetejét, majd éles késsel óvatosan bevagdossuk.

Ezután a tésztát kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített, 180-200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.