Nagymama tepertős pogácsája recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 2dkg cukor
- 3,5dl tej
- 15dkg vaj
- 2,5 dkg só
- 38 dkg tepertő
- 0,4 dl rum
Elkészítés: A tejet a cukorral, az élesztővel, kevés liszttel felfuttatjuk. 55 dkg lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót , és az egészből egy jól kidolgozott, selymes tésztát készítünk. Fél órán át állni hagyjuk, közben a darált tepertőt 5 dkg liszttel és a rummal összekeverjük, majd a kinyújtott tészta kétharmadára rákenjük. Ezt kétszer megismételjük. A tésztát hajtás után pihentetjük, végül 1,5-1,7 cm vastagságúra nyújtjuk. A tetejét rácsozzuk, majd kiszúrjuk, és az egészet tojással lekenjük. 190-200 fokos sütőben kisütjük
Tipp:
Ha szeretjük a borsot , akkor a tésztát ízesíthetjük vele
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »