Nagymama tepertős pogácsája recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 2dkg cukor
- 3,5dl tej
- 15dkg vaj
- 2,5 dkg só
- 38 dkg tepertő
- 0,4 dl rum
Elkészítés: A tejet a cukorral, az élesztővel, kevés liszttel felfuttatjuk. 55 dkg lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót , és az egészből egy jól kidolgozott, selymes tésztát készítünk. Fél órán át állni hagyjuk, közben a darált tepertőt 5 dkg liszttel és a rummal összekeverjük, majd a kinyújtott tészta kétharmadára rákenjük. Ezt kétszer megismételjük. A tésztát hajtás után pihentetjük, végül 1,5-1,7 cm vastagságúra nyújtjuk. A tetejét rácsozzuk, majd kiszúrjuk, és az egészet tojással lekenjük. 190-200 fokos sütőben kisütjük
Tipp:
Ha szeretjük a borsot , akkor a tésztát ízesíthetjük vele
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »