Mustáros kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 15 db kisebb kiflihez:
Tészta:
- 2 dl tej
- 1 tk porcukor
- 2 dkg élesztő
- 15 dkg kenyérliszt (helyette használható finomliszt is)
- 30 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 púpozott evőkanál burgonyapehely (elhagyható)
- 2 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl olaj
- 10 dkg sajt
- 1 dl görög joghurt
- 2 ek mustár
Elkészítése:
A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
Ezután egy nagyobb tálban összekeverjük a liszteket a sóval, a sütőporral és a burgonyapehellyel. Ezt követően hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a fele mennyiségű (azaz 5 dkg reszelt sajtot) és felfutott élesztős tejet.
Határozott mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle és olajozott (!) munkafelületre borítjuk. Ezután kb 8-10 perc alatt megdagasztjuk a tésztát. Enyhén kiolajazott tálba rakjuk és egy óra alatt langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A következő lépés a kiflik formázása. Lisztezett deszkán 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és háromszögekre vágjuk. Minden háromszöget megkenünk a maradék tojásfehérjéből, a görög joghurtból és mustárból álló keverékkel, majd szélesebb száruktól haladva feltekerjük és kicsi kifliket formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire rakjuk és egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük. Amennyiben ezt a lépést szeretnénk kihagyni 30 perc alatt kelesszük meg másodjára is a kifliket.
Sütés előtt, lekenjük a maradék mustáros keverékkel megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített 190 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

