Hozzávalók 15 db kisebb kiflihez:
Tészta:
Elkészítése:
A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
Ezután egy nagyobb tálban összekeverjük a liszteket a sóval, a sütőporral és a burgonyapehellyel. Ezt követően hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a fele mennyiségű (azaz 5 dkg reszelt sajtot) és felfutott élesztős tejet.
Határozott mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle és olajozott (!) munkafelületre borítjuk. Ezután kb 8-10 perc alatt megdagasztjuk a tésztát. Enyhén kiolajazott tálba rakjuk és egy óra alatt langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A következő lépés a kiflik formázása. Lisztezett deszkán 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és háromszögekre vágjuk. Minden háromszöget megkenünk a maradék tojásfehérjéből, a görög joghurtból és mustárból álló keverékkel, majd szélesebb száruktól haladva feltekerjük és kicsi kifliket formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire rakjuk és egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük. Amennyiben ezt a lépést szeretnénk kihagyni 30 perc alatt kelesszük meg másodjára is a kifliket.
Sütés előtt, lekenjük a maradék mustáros keverékkel megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített 190 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.