Mustáros kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mustáros kifli

Hozzávalók 15 db kisebb kiflihez:
Tészta:

  • 2 dl tej
  • 1 tk porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 15 dkg kenyérliszt (helyette használható finomliszt is)
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 púpozott evőkanál burgonyapehely (elhagyható)
  • 2 tk só
  • 1 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 dl görög joghurt
  • 2 ek mustár

Elkészítése:

A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 perc alatt felfuttatjuk.

Ezután egy nagyobb tálban összekeverjük a liszteket a sóval, a sütőporral és a burgonyapehellyel. Ezt követően hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a fele mennyiségű (azaz 5 dkg reszelt sajtot) és felfutott élesztős tejet.

Határozott mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle és olajozott (!) munkafelületre borítjuk. Ezután kb 8-10 perc alatt megdagasztjuk a tésztát. Enyhén kiolajazott tálba rakjuk és egy óra alatt langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A következő lépés a kiflik formázása. Lisztezett deszkán 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és háromszögekre vágjuk. Minden háromszöget megkenünk a maradék tojásfehérjéből, a görög joghurtból és mustárból álló keverékkel, majd szélesebb száruktól haladva feltekerjük és kicsi kifliket formázunk belőlük.

Sütőpapíros tepsire rakjuk és egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük. Amennyiben ezt a lépést szeretnénk kihagyni 30 perc alatt kelesszük meg másodjára is a kifliket.

Sütés előtt, lekenjük a maradék mustáros keverékkel megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített 190 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.