Mini sajtos perec recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő belemorzsolva
- 30 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 a kenéshez
- 3 kanál tejföl
- 2 tk só
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és vékonyra kinyújtom. 2x szimplán hajtogatom és 2x duplán, majd egy órát hidegre teszem. Vékonyra kinyújtom, majd tojással lekenem.
Kb 5mm-es csíkokat vágok és pereceket formálok belőle, amikor a pereceket elkészítem beleforgatom a reszelt sajtba, a tojás által ráragad és mehet a sütőpapiros sütőlapra 180-190 fokos sütőbe. Szép pirosra sütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »