Mexikói rétes recept

Hozzávalók:
- réteslap
- 15 dkg darált hús
- 2 üveg bolognai szósz
- 2 konzerv kukorica
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- hagyma
- olaj
- búzadara
Elkészítése:
Töltelék:
Olajon ízlés szerint a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor már sehol sem nyers a hús, ráöntjük a szószt és a kukoricát, jól összefőzzük. Mikor már kész, félrerakjuk, és hagyjuk hűlni.
Összeállítás:
A réteslapokat szétszedjük, 3 lapot hagyunk egymáson, olajjal bekenjük, és egy vonalban beszórjuk búzadarával, erre rárakjuk a tölteléket. Feltekerjük szépen óvatosan, majd sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 180 fokon kb. 20-25 percig, amíg szép barna nem lesz a teteje.
A sütőből kivéve takarjuk le egy konyharuhával, majd mikor kihűlt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Tipp:
Bármilyen töltelékkel lehet variálni, húsmentesen mexikói körettel is isteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »