Mexikói rétes recept
Hozzávalók:
- réteslap
- 15 dkg darált hús
- 2 üveg bolognai szósz
- 2 konzerv kukorica
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- bors
- hagyma
- olaj
- búzadara
Elkészítése:
Töltelék:
Olajon ízlés szerint a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor már sehol sem nyers a hús, ráöntjük a szószt és a kukoricát, jól összefőzzük. Mikor már kész, félrerakjuk, és hagyjuk hűlni.
Összeállítás:
A réteslapokat szétszedjük, 3 lapot hagyunk egymáson, olajjal bekenjük, és egy vonalban beszórjuk búzadarával, erre rárakjuk a tölteléket. Feltekerjük szépen óvatosan, majd sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 180 fokon kb. 20-25 percig, amíg szép barna nem lesz a teteje.
A sütőből kivéve takarjuk le egy konyharuhával, majd mikor kihűlt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Tipp:
Bármilyen töltelékkel lehet variálni, húsmentesen mexikói körettel is isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

