Mexikói rétes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- réteslap
- 15 dkg darált hús
- 2 üveg bolognai szósz
- 2 konzerv kukorica
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- hagyma
- olaj
- búzadara
Elkészítése:
Töltelék:
Olajon ízlés szerint a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor már sehol sem nyers a hús, ráöntjük a szószt és a kukoricát, jól összefőzzük. Mikor már kész, félrerakjuk, és hagyjuk hűlni.
Összeállítás:
A réteslapokat szétszedjük, 3 lapot hagyunk egymáson, olajjal bekenjük, és egy vonalban beszórjuk búzadarával, erre rárakjuk a tölteléket. Feltekerjük szépen óvatosan, majd sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 180 fokon kb. 20-25 percig, amíg szép barna nem lesz a teteje.
A sütőből kivéve takarjuk le egy konyharuhával, majd mikor kihűlt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Tipp:
Bármilyen töltelékkel lehet variálni, húsmentesen mexikói körettel is isteni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.