Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói Pizzás Csiga recept

Mexikói Pizzás Csiga
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg finom liszt,
    • 20 dkg rétes liszt,
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
    • 5 dkg élesztő,
    • 2dl meleg víz,
    • 1 dl langyos tej,
    • 15 dkg párizsi,
    • 3dl tejföl,
    • 15 dkg kukorica,
    • 10 dkg ananász kompót,
    • 10 dkg gomba,
    • 15 dkg sajt,
    • 3 gerezd fokhagyma,
    • 1 evőkanál pizzakrém,
    • 2 dkg cukor,
    • 2 evő kanál étolaj,
    • 3 dkg só.

    Elkészítése:

    A liszteket egy mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a tejet és  három percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a tojást.  Jól összedolgozzuk, majd belekeverjük az olajat, megszórjuk a tetejét liszttel és egy fél órát állni hagyjuk.

    Töltelék:
    A pizzakrémet és a három gerezd zúzott fokhagymát belekeverjük a tejfölbe.  A párizsit, a gombát és az ananász kis kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Ha megkelt a tészta gyúródeszkára borítjuk és két cipót formálunk belőle.
    Az egyiket tálba vissza tesszük, míg a másikat lisztezett deszkán vékony téglalap alakúra nyújtjuk, meg kenjük tejföllel, majd a sajt kivételével rászórjuk, a hozzávalók felét.
    Ezt szorosan feltekerjük, és két ujjnyi szélesre szeleteljük. Enyhén zsírozott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,  kissé mindegyik alját össze csípjük,hogy ne folyjon ki a töltelék belőle. Ugyan így járunk el a másik tésztával is, végül egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá