Mexikói Pizzás Csiga recept

Hozzávalók:
- 80 dkg finom liszt,
- 20 dkg rétes liszt,
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 5 dkg élesztő,
- 2dl meleg víz,
- 1 dl langyos tej,
- 15 dkg párizsi,
- 3dl tejföl,
- 15 dkg kukorica,
- 10 dkg ananász kompót,
- 10 dkg gomba,
- 15 dkg sajt,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál pizzakrém,
- 2 dkg cukor,
- 2 evő kanál étolaj,
- 3 dkg só.
Elkészítése:
A liszteket egy mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a tejet és három percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a tojást. Jól összedolgozzuk, majd belekeverjük az olajat, megszórjuk a tetejét liszttel és egy fél órát állni hagyjuk.
Töltelék:
A pizzakrémet és a három gerezd zúzott fokhagymát belekeverjük a tejfölbe. A párizsit, a gombát és az ananász kis kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Ha megkelt a tészta gyúródeszkára borítjuk és két cipót formálunk belőle.
Az egyiket tálba vissza tesszük, míg a másikat lisztezett deszkán vékony téglalap alakúra nyújtjuk, meg kenjük tejföllel, majd a sajt kivételével rászórjuk, a hozzávalók felét.
Ezt szorosan feltekerjük, és két ujjnyi szélesre szeleteljük. Enyhén zsírozott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kissé mindegyik alját össze csípjük,hogy ne folyjon ki a töltelék belőle. Ugyan így járunk el a másik tésztával is, végül egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »