Mexikói Pizzás Csiga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dkg finom liszt,
  • 20 dkg rétes liszt,
  • 1 tojás,
  • 5 dkg élesztő,
  • 2dl meleg víz,
  • 1 dl langyos tej,
  • 15 dkg párizsi,
  • 3dl tejföl,
  • 15 dkg kukorica,
  • 10 dkg ananász kompót,
  • 10 dkg gomba,
  • 15 dkg sajt,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál pizzakrém,
  • 2 dkg cukor,
  • 2 evő kanál étolaj,
  • 3 dkg só.

Elkészítése:

A liszteket egy mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a tejet és  három percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a tojást.  Jól összedolgozzuk, majd belekeverjük az olajat, megszórjuk a tetejét liszttel és egy fél órát állni hagyjuk.

Töltelék:
A pizzakrémet és a három gerezd zúzott fokhagymát belekeverjük a tejfölbe.  A párizsit, a gombát és az ananász kis kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Ha megkelt a tészta gyúródeszkára borítjuk és két cipót formálunk belőle.
Az egyiket tálba vissza tesszük, míg a másikat lisztezett deszkán vékony téglalap alakúra nyújtjuk, meg kenjük tejföllel, majd a sajt kivételével rászórjuk, a hozzávalók felét.
Ezt szorosan feltekerjük, és két ujjnyi szélesre szeleteljük. Enyhén zsírozott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,  kissé mindegyik alját össze csípjük,hogy ne folyjon ki a töltelék belőle. Ugyan így járunk el a másik tésztával is, végül egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük.