Metélőhagymás rudacska recept
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg liszt
- 2 csapott tk só
- 25 dkg margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni - 1 kis marék friss metélőhagyma
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, megtörjük és hagyjuk kihűlni.
A hagymát megmossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apróra vágjuk.
A lisztbe szórjuk a sót, majd a szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne. Végül beledolgozzuk a megtört burgonyát és a metélőhagymát. Legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát.
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy éles késsel vagy derelye metszővel 1-1,5 cm széles, 10 cm hosszú rudakat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Egy tojást villával kissé felverünk, majd lekenjük a rudakat.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

