Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Metélőhagymás rudacska recept

Metélőhagymás rudacska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg főtt, áttört burgonya
    • 25 dkg liszt
    • 2 csapott tk só
    • 25 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
    • 1 kis marék friss metélőhagyma

    Elkészítése:

    A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, megtörjük és hagyjuk kihűlni.

    A hagymát megmossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apróra vágjuk.

    A lisztbe szórjuk a sót, majd a szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne. Végül beledolgozzuk a megtört burgonyát és a metélőhagymát. Legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát.

    Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy éles késsel vagy derelye metszővel 1-1,5 cm széles, 10 cm hosszú rudakat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Egy tojást villával kissé felverünk, majd lekenjük a rudakat.
    180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá