Metélőhagymás rudacska recept

Hozzávalók:
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg liszt
- 2 csapott tk só
- 25 dkg margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
- 1 kis marék friss metélőhagyma
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, megtörjük és hagyjuk kihűlni.
A hagymát megmossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apróra vágjuk.
A lisztbe szórjuk a sót, majd a szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne. Végül beledolgozzuk a megtört burgonyát és a metélőhagymát. Legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát.
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy éles késsel vagy derelye metszővel 1-1,5 cm széles, 10 cm hosszú rudakat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Egy tojást villával kissé felverünk, majd lekenjük a rudakat.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »