Metélőhagymás rudacska recept

Hozzávalók:
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg liszt
- 2 csapott tk só
- 25 dkg margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
- 1 kis marék friss metélőhagyma
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, megtörjük és hagyjuk kihűlni.
A hagymát megmossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apróra vágjuk.
A lisztbe szórjuk a sót, majd a szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne. Végül beledolgozzuk a megtört burgonyát és a metélőhagymát. Legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát.
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy éles késsel vagy derelye metszővel 1-1,5 cm széles, 10 cm hosszú rudakat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Egy tojást villával kissé felverünk, majd lekenjük a rudakat.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »