Metélőhagymás rudacska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 2 csapott tk só
  • 25 dkg margarin
  • 1 egész tojás lekenni
  • 1 kis marék friss metélőhagyma

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, megtörjük és hagyjuk kihűlni.

A hagymát megmossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apróra vágjuk.

A lisztbe szórjuk a sót, majd a szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne. Végül beledolgozzuk a megtört burgonyát és a metélőhagymát. Legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát.

Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy éles késsel vagy derelye metszővel 1-1,5 cm széles, 10 cm hosszú rudakat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Egy tojást villával kissé felverünk, majd lekenjük a rudakat.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük sütjük.