Medvesajtos kifli recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 doboz tejföl (175 gr)
- 1 dl étolaj
Kenéshez:
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 1 evőkanál só
Töltetlék:
- 1 tubus kenhető (Medve) tubusos sajt, (100g)
Ízlés szerint :
- 1-2 kanál tejföl
- kb 20 dkg sonka apróra vágva
- metélőhagyma, petrezselyem,….
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük.
A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg, s az elég lesz hozzá. 9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk, 3-3 lapra osztjuk.
Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal, vagy vajjal megkenünk, hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk, s ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, vagy a medve sajttal, vagy sonkával ízesítjük.
Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, úgy könnyebben kenhető, s erre is szórhatunk sonkakockákat.
Vagy a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk.
Mindegyik változat finom,kinek mi az igénye.
Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, tetejét tojássárgájával megkenjük, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.