Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvesajtos kifli recept

Medvesajtos kifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 1 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 doboz tejföl (175 gr)
    • 1 dl étolaj

    Kenéshez:

    • 15 dkg margarin vagy vaj
    • 1 evőkanál só

    Töltetlék:

     

    • 1 tubus kenhető (Medve) tubusos sajt, (100g)

    Ízlés szerint :

    • 1-2 kanál tejföl
    • kb 20 dkg sonka apróra vágva
    • metélőhagyma, petrezselyem,….

    Elkészítése:
    A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük.
    A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg, s az elég lesz hozzá. 9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk, 3-3 lapra osztjuk.
    Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal, vagy vajjal megkenünk, hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk, s ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, vagy a medve sajttal, vagy sonkával ízesítjük.
    Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, úgy könnyebben kenhető, s erre is szórhatunk sonkakockákat.
    Vagy a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk.
    Mindegyik változat finom,kinek mi az igénye.
    Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, tetejét tojássárgájával megkenjük, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá