Medvesajtos kifli recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 doboz tejföl (175 gr)
- 1 dl étolaj
Kenéshez:
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 1 evőkanál só
Töltetlék:
- 1 tubus kenhető (Medve) tubusos sajt, (100g)
Ízlés szerint :
- 1-2 kanál tejföl
- kb 20 dkg sonka apróra vágva
- metélőhagyma, petrezselyem,….
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük.
A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg, s az elég lesz hozzá. 9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk, 3-3 lapra osztjuk.
Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal, vagy vajjal megkenünk, hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk, s ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, vagy a medve sajttal, vagy sonkával ízesítjük.
Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, úgy könnyebben kenhető, s erre is szórhatunk sonkakockákat.
Vagy a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk.
Mindegyik változat finom,kinek mi az igénye.
Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, tetejét tojássárgájával megkenjük, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »