Medvesajtos kifli recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 doboz tejföl (175 gr)
- 1 dl étolaj
Kenéshez:
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 1 evőkanál só
Töltetlék:
- 1 tubus kenhető (Medve) tubusos sajt, (100g)
Ízlés szerint :
- 1-2 kanál tejföl
- kb 20 dkg sonka apróra vágva
- metélőhagyma, petrezselyem,….
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük.
A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg, s az elég lesz hozzá. 9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk, 3-3 lapra osztjuk.
Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal, vagy vajjal megkenünk, hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk, s ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, vagy a medve sajttal, vagy sonkával ízesítjük.
Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, úgy könnyebben kenhető, s erre is szórhatunk sonkakockákat.
Vagy a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk.
Mindegyik változat finom,kinek mi az igénye.
Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, tetejét tojássárgájával megkenjük, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


