Medvesajtos kifli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Medvesajtos kifli

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 doboz tejföl (175 gr)
  • 1 dl étolaj

Kenéshez:

  • 15 dkg margarin vagy vaj
  • 1 evőkanál só

Töltetlék:

 

  • 1 tubus kenhető (Medve) tubusos sajt, (100g)

Ízlés szerint :

  • 1-2 kanál tejföl
  • kb 20 dkg sonka apróra vágva
  • metélőhagyma, petrezselyem,….

Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük.
A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg, s az elég lesz hozzá. 9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk, 3-3 lapra osztjuk.
Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal, vagy vajjal megkenünk, hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk, s ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, vagy a medve sajttal, vagy sonkával ízesítjük.
Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, úgy könnyebben kenhető, s erre is szórhatunk sonkakockákat.
Vagy a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk.
Mindegyik változat finom,kinek mi az igénye.
Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, tetejét tojássárgájával megkenjük, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.