Medvehagymás sós perec recept

Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 dkg élesztő friss
- 1 tk cukor
- 2,5 dl víz
- 1 tk só
- pár szál medvehagyma
- 1 ek durvára őrölt só (opcionális)
Elkészítése:
Egy tálkában fél dl langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A medvehagymát közben finomra aprítjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, a felaprított medvehagymát, a felfutott élesztőt. Hozzáadjuk a maradék langyos vizet. Dagasztani kezdjük. Mikor már szép fényes a tészta, hozzádagasztjuk a nagyon puha vajat. Kicsit kemény kelt tésztát készítünk.
Kelesztőtálban tető rázárásával (vagy konyharuhával lefedve) kelesztjük 40 percet, majd munkalapra fordítva átgyúrjuk. Lisztezést nem igényel.
17 darabra osztjuk. A darabokat rudakká sodorjuk, perecre formázzuk.
Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk a pereceket, felvert tojással megkenjük és kevés durva szemű sóval megszórjuk, ami el is hagyható.
190°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Medvehagyma szezonon kívül bármilyen zöld fűszerrel elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »