Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás sós perec recept

Medvehagymás sós perec
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 55 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 2 dkg élesztő friss
    • 1 tk cukor
    • 2,5 dl víz
    • 1 tk só
    • pár szál medvehagyma
    • 1 ek durvára őrölt só (opcionális)

    Elkészítése:

    Egy tálkában fél dl langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A medvehagymát közben finomra aprítjuk.

    A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, a felaprított medvehagymát, a felfutott élesztőt. Hozzáadjuk a maradék langyos vizet. Dagasztani kezdjük. Mikor már szép fényes a tészta, hozzádagasztjuk a nagyon puha vajat. Kicsit kemény kelt tésztát készítünk.

    Kelesztőtálban tető rázárásával (vagy konyharuhával lefedve) kelesztjük 40 percet, majd munkalapra fordítva átgyúrjuk. Lisztezést nem igényel.

    17 darabra osztjuk. A darabokat rudakká sodorjuk, perecre formázzuk.

    Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk a pereceket, felvert tojással megkenjük és kevés durva szemű sóval megszórjuk, ami el is hagyható.

    190°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Medvehagyma szezonon kívül bármilyen zöld fűszerrel elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá