Medvehagymás-sajtos rudak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag vajas-leveles tészta
- 10-12 levél medvehagyma
- 6-7 ek tejföl
- 35-40 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A kiolvadt vajas tésztalapokat vékonyan elnyújtjuk két-két egyforma darabra. Az egyiket vékonyan megkenjük tejföllel, meghintjük reszelt sajttal, megszórjuk sóval és aprított medvehagymával.
A másik lapot ráhelyezzük, nagyjából ráillesztjük, és a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre.
A második lap tetejét is megkenjük tejföllel, egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval, és meghintjük reszelt sajttal, amit a kezünkkel rányomkodunk, hogy ne hulljon le.
Derelye-, pizza-, vagy tésztavágóval, esetleg késsel 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat további három részre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon, 12-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »