Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg medvehagyma levél
    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tejföl
    • 1 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek cukor
    • csipetnyi só

    A kenéshez:

    • 1 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és 10-15 perc alatt felfuttatjuk benne az élesztőt.

    A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját, a tejfölt, a sót, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát ezután 30 percig meleg helyen kelesztjük. Közben a medvehagyma leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és keskeny csíkokra vágjuk.

    Ezután enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, rászórjuk a levelek felét, feltekerjük a tésztát, és a két végét egymásra hajtjuk. Ismét félretesszük pihenni 20 percre.

    A tésztát újra kinyújtjuk, rászórjuk a maradék levelet, és ismét felcsavarjuk a tésztát. Ezután kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.

    A tetejüket lekenjük tojással, tepsiben még újabb 10 percig pihentetjük, majd 180 ºC-os sütőben kb. 25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá