Medvehagymás-parmezános kenyérke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 dl meleg tej
- 1 ek cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1-1,5 tk só
- 2 ek provence-i fűszerkeverék
- 8-9 levélnyi medvehagyma felaprítva
- 2 ek reszelt parmezán
- 2 ek olaj
- kevés meleg víz
Tetejére:
- 1 ek tejföl
- 1 ek olaj
- 3-4 csepp citromlé
- só
Elkészítése:
A cukros, meleg tejben felfuttatom az élesztőt. Eközben a lisztet átszitálom beleteszem a sót, parmezán és az aprított medvehagymát. A felfutott élesztőt a tejjel együtt a közepébe öntöm, hozzáadom az olajat is, majd elkezdem dagasztani. Akkor jó, amikor a tészta az edény falától már elválik. Lisztezett deszkán letakarva nagyjából 45 percig kelesztem, lehet kicsit tovább is.
Újra átdagasztom, majd kisebb gombócokat formálok belőle. Egy kerek formát kiolajozok, ebbe teszem a gombócokat. További 15 percig hagyom pihenni őket, ezután előmelegített sütőben 175 fokon kb 20 percig sütöm. Kiveszem a sütőből és a kenyeret még megkenem a tejföl, olaj, citromlé és só keverékével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »