Medvehagymás-parmezános kenyérke recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
95 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 dl meleg tej
- 1 ek cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1-1,5 tk só
- 2 ek provence-i fűszerkeverék
- 8-9 levélnyi medvehagyma felaprítva
- 2 ek reszelt parmezán
- 2 ek olaj
- kevés meleg víz
Tetejére:
- 1 ek tejföl
- 1 ek olaj
- 3-4 csepp citromlé
- só
Elkészítése:
A cukros, meleg tejben felfuttatom az élesztőt. Eközben a lisztet átszitálom beleteszem a sót, parmezán és az aprított medvehagymát. A felfutott élesztőt a tejjel együtt a közepébe öntöm, hozzáadom az olajat is, majd elkezdem dagasztani. Akkor jó, amikor a tészta az edény falától már elválik. Lisztezett deszkán letakarva nagyjából 45 percig kelesztem, lehet kicsit tovább is.
Újra átdagasztom, majd kisebb gombócokat formálok belőle. Egy kerek formát kiolajozok, ebbe teszem a gombócokat. További 15 percig hagyom pihenni őket, ezután előmelegített sütőben 175 fokon kb 20 percig sütöm. Kiveszem a sütőből és a kenyeret még megkenem a tejföl, olaj, citromlé és só keverékével.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.