Medvehagymás-juhtúrós kenyér recept

Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 2,5 dl víz
- 5 dkg juhtúró
- 1 nagy ek tejföl
- 50 dkg kenyérliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 3 mk só
- 2 marék apróra vágott medvehagyma
Elkészítése:
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjébe belepakoljuk a kenyérsütőgépbe. Ezután dagasztjuk és duplájára kelesztjük. (Én kétszer egymásután megdagasztottam a gépben, majd kelesztőtálba tettem, és langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztettem.)
Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre helyezzük, majd átgyúrjuk, és hosszúkásra formáljuk.
Egy 30×11 cm-es hasábformát kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a megformázott tésztát. Tetejét konyharuhával letakarjuk, és újrakelesztjük.
Amikor már szépen megkelt, a tetejét éles késsel 3 helyen bevágjuk, és vízzel lekenjük.
Közben a sütő aljába egy kisebb lábasba vizet teszünk, majd előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ezután betesszük a formát, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a kenyeret. (Én légkeverésnél 150 fokon, 45 percig sütöttem)
Amikor megsült, a formából kivesszük, majd rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »