Medvehagymás-juhtúrós kenyér recept

Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 2,5 dl víz
- 5 dkg juhtúró
- 1 nagy ek tejföl
- 50 dkg kenyérliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 3 mk só
- 2 marék apróra vágott medvehagyma
Elkészítése:
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjébe belepakoljuk a kenyérsütőgépbe. Ezután dagasztjuk és duplájára kelesztjük. (Én kétszer egymásután megdagasztottam a gépben, majd kelesztőtálba tettem, és langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztettem.)
Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre helyezzük, majd átgyúrjuk, és hosszúkásra formáljuk.
Egy 30×11 cm-es hasábformát kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a megformázott tésztát. Tetejét konyharuhával letakarjuk, és újrakelesztjük.
Amikor már szépen megkelt, a tetejét éles késsel 3 helyen bevágjuk, és vízzel lekenjük.
Közben a sütő aljába egy kisebb lábasba vizet teszünk, majd előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ezután betesszük a formát, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a kenyeret. (Én légkeverésnél 150 fokon, 45 percig sütöttem)
Amikor megsült, a formából kivesszük, majd rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »