Medvehagymás háromszögek recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1,5 tk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl olaj
- kb. 3 dl tej
- 3 dkg friss élesztő
Töltelék:
- 20 dkg natúr krémsajt, vagy margarin
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- só
- bors
Elkészítése:
A hozzávalókból egy jól nyújtható, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban duplájára kelesztünk.
Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A medvehagymát finomra aprítjuk, majd a krémsajttal alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és három egyforma darabba vágjuk. Egyenként keskeny téglalappá nyújtjuk őket, megkenjük a medvehagymás krémsajttal, majd feltekerjük.
A feltekert tésztarudakat apró, falatnyi kis háromszögekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és hagyjuk kb. 30 percig pihenni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Felverünk egy egész tojást, a megkelt falatkákat lekenjük vele, tetejére teszünk egy csipet reszelt sajtot, vagy szezámmagot, és a forró sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük.