Medvehagymás háromszögek recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1,5 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 dl olaj
- kb. 3 dl tej
- 3 dkg friss élesztő
Töltelék:
- 20 dkg natúr krémsajt, vagy margarin
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- só
- bors
Elkészítése:
A hozzávalókból egy jól nyújtható, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban duplájára kelesztünk.
Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A medvehagymát finomra aprítjuk, majd a krémsajttal alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és három egyforma darabba vágjuk. Egyenként keskeny téglalappá nyújtjuk őket, megkenjük a medvehagymás krémsajttal, majd feltekerjük.
A feltekert tésztarudakat apró, falatnyi kis háromszögekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és hagyjuk kb. 30 percig pihenni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Felverünk egy egész tojást, a megkelt falatkákat lekenjük vele, tetejére teszünk egy csipet reszelt sajtot, vagy szezámmagot, és a forró sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

