Medvehagymás háromszögek recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 5 dkg reszelt parmezán
- só
- 15 dkg hideg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
- 1.2 dl tejszín
- 1 csokor medvehagyma
- 15 dkg füstölt tarja vagy sonka
Elkészítése:
A lisztet, a sót, a sütőport, a reszelt sajtot egy aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a két tojást és a hideg tejszínt. Összekeverjük.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rászórjuk a finomra aprított medvehagymát és a felkockázott sonkát, gyorsan begyúrjuk, ha kell, még kevés lisztet adunk hozzá.
Téglalapot nyújtunk belőle, majd felszeleteljük először nyolc négyzetre, majd azokat átlósan ismét félbevágjuk. (16 háromszög a végeredmény)
Megkenjük a tetejüket tojással, és 200 fokos sütőben kb. 14 perc alatt arany színűre sütjük. Langyosan a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »