Medvehagymás háromszögek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 15 dkg hideg vaj
  • 2 tojás + 1 a kenéshez
  • 1.2 dl tejszín
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg füstölt tarja vagy sonka

Elkészítése:

A lisztet, a sót, a sütőport, a reszelt sajtot egy aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a két tojást és a hideg tejszínt. Összekeverjük.

Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rászórjuk a finomra aprított medvehagymát és a felkockázott sonkát, gyorsan begyúrjuk, ha kell, még kevés lisztet adunk hozzá.

Téglalapot nyújtunk belőle, majd felszeleteljük először nyolc négyzetre, majd azokat átlósan ismét félbevágjuk. (16 háromszög a végeredmény)

Megkenjük a tetejüket tojással, és 200 fokos sütőben kb. 14 perc alatt arany színűre sütjük. Langyosan a legfinomabb.