Marcsa pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 dl langyos tej
Elkészítése:
Az alapanyagokat két egész tojással és egy tojássárgájával jól összedolgozzuk. A kész tésztát tegyük legalább két órára a hűtőbe, így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.
Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Vékonyan kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk és a maradék tojásfehérjével megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 percig sütjük.
Tipp:
Annak ellenére, hogy az eredeti recept nem írja, ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal vagy lenmaggal. Nagyon gusztusos, ha apróbb pogácsákat szaggatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »