Marcsa pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 dl langyos tej
Elkészítése:
Az alapanyagokat két egész tojással és egy tojássárgájával jól összedolgozzuk. A kész tésztát tegyük legalább két órára a hűtőbe, így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.
Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Vékonyan kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk és a maradék tojásfehérjével megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 percig sütjük.
Tipp:
Annak ellenére, hogy az eredeti recept nem írja, ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal vagy lenmaggal. Nagyon gusztusos, ha apróbb pogácsákat szaggatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »