Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcsa pogácsa recept

Marcsa pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • 20 dkg liszt
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál cukor
    • 1/2 csomag vaníliás cukor
    • 1 mokkáskanál só
    • 2 dl langyos tej

    Elkészítése:

    Az alapanyagokat két egész tojással és egy tojássárgájával jól összedolgozzuk. A kész tésztát tegyük legalább két órára a hűtőbe, így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.

    Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

    Vékonyan kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk és a maradék tojásfehérjével megkenjük.

    180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 percig sütjük.

    Tipp:

    Annak ellenére, hogy az eredeti recept nem írja, ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal vagy lenmaggal. Nagyon gusztusos, ha apróbb pogácsákat szaggatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek