Marcsa pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 dl langyos tej
Elkészítése:
Az alapanyagokat két egész tojással és egy tojássárgájával jól összedolgozzuk. A kész tésztát tegyük legalább két órára a hűtőbe, így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.
Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Vékonyan kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk és a maradék tojásfehérjével megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 percig sütjük.
Tipp:
Annak ellenére, hogy az eredeti recept nem írja, ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal vagy lenmaggal. Nagyon gusztusos, ha apróbb pogácsákat szaggatunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »