Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Malacfej pogácsák recept

Malacfej pogácsák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 18 dkg zsír
    • 25 dkg túró
    • 25 dkg főtt krumpli
    • 1-2 teáskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • tökmag szemeknek

    Elkészítése:

    Először sós vízben megfőztem a krumplit, azon forrón összetörtem kézi krumplinyomóval, majd hagytam teljesen kihűlni.

    Addig kimértem a lisztet, hozzámértem a zsírt és elmorzsoltam vele, majd belemorzsoltam a túrót is. Sóztam és a hideg krumplit hozzáadva meggyúrtam a tésztát. Nylonba csomagolva 1 órára a hűtőbe tettem.

    Kivéve lisztezett deszkán kinyújtottam kb 1 cm vastagra, majd három különböző méretű pogácsaszaggatóval köröket vágtam ki. A legnagyobbat fejnek, legkisebbet orrnak, a középső méretűt füleknek használtam el.

    A fejnek való kört lekentem tojással, majd ráhelyeztem az orrát, melyre előtte szívószállal két lyukat fúrtam. A középső méretű kört négybe vágtam, ez két fejre való fület kiadott.
    2013122949011
    Mindent alaposan lekentem tojással, hogy ráragadjon az orr és a fülek is a fejre. Szemeknek tökmag került. Mindig annyi kört szaggattam ki, hogy 3-4 fejet teljesen elkészítsek (így kevesebb nyesedék tészta keletkezett), és ezt már tettem is a sütőpapírral bélelt tepsibe.
    2013122948991
    Előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső lángon én közel 40 percig sütöttem.

    Tipp:

    Szemeknek tökmag helyett egész borsot is használhatunk. Sütésnél ügyelni kell, mert könnyen megég, sütőfüggő! A tepsiben egymástól kissé távolabb helyezzük el őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá