Mákos-sajtos rudak recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tejet úgy adagoljuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni egy éjszakára.
A pihentetett és szobahőmérsékletűre melegedett tésztát több részletben, enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. Késsel vagy derelyevágóval keskeny és kb 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével és meghintjük szezámmaggal.
Hőlégkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »