Mákos-sajtos rudak recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tejet úgy adagoljuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni egy éjszakára.
A pihentetett és szobahőmérsékletűre melegedett tésztát több részletben, enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. Késsel vagy derelyevágóval keskeny és kb 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével és meghintjük szezámmaggal.
Hőlégkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »