Mákos-sajtos rudak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 400 g finom liszt
  • 400 g rétesliszt
  • 250 g margarin
  • 175 ml tejföl
  • 100 ml tej
  • 250 g reszelt sajt
  • 2 tojás sárgája
  • 80 g mák
  • 1⁄2 csomag sütőpor
  • 4 tk só

Tetejére:

  • 2 tojásfehérje
  • 100 g szezámmag

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tejet úgy adagoljuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni egy éjszakára.

A pihentetett és szobahőmérsékletűre melegedett tésztát több részletben, enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. Késsel vagy derelyevágóval keskeny és kb 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.

A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével és meghintjük szezámmaggal.

Hőlégkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.