Mákos kenyérrudacskák recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 1 kk instant élesztő
- 1 dl meleg víz
- 1 ek olvasztott margarin
- 2 ek darálatlan mák
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót és az élesztőt. Beleöntjük a vizet és a margarint. Alaposan összedolgozzuk és kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk és 1 cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk. 1 cm széles csíkokat vágunk és hengerré sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Egy kis ecset segítségével spirál alakban lekenjük vízzel, majd megszórjuk a mákkal. 250 fokra (maximális hőfokon) előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 8-10 perc alatt megsütjük.
Attól függően, hogy milyen hosszú rudakat sodrunk, kb. 15 db lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

