Magyaros pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 5 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek só
- 3-4 db piros húsú paprika
- 3-4 sárga húsú paprika
- fél szál száraz kolbász
- reszelt sajt
Elkészítése:
A paprikákat, a kolbászt apró darabokra vágjuk.
Az élesztőt 1 dl, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megmaradt tejben feloldjuk a sót, elkeverjük benne a tojások sárgáját és a vajat. Hozzáadjuk a liszthez az apróra vágott paprikával, kolbásszal és az élesztővel együtt, majd meggyúrjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett asztalon kb fél cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük és tojással lekenjük.
Kelesztjük, újból lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Sütjük 190 fokon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.