Magyaros pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 ek só
- 3-4 db piros húsú paprika
- 3-4 sárga húsú paprika
- fél szál száraz kolbász
- reszelt sajt
Elkészítése:
A paprikákat, a kolbászt apró darabokra vágjuk.
Az élesztőt 1 dl, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megmaradt tejben feloldjuk a sót, elkeverjük benne a tojások sárgáját és a vajat. Hozzáadjuk a liszthez az apróra vágott paprikával, kolbásszal és az élesztővel együtt, majd meggyúrjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett asztalon kb fél cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük és tojással lekenjük.
Kelesztjük, újból lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Sütjük 190 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

