Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros pogácsa recept

Magyaros pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 ek só
    • 3-4 db piros húsú paprika
    • 3-4 sárga húsú paprika
    • fél szál száraz kolbász
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A paprikákat, a kolbászt apró darabokra vágjuk.

    Az élesztőt 1 dl, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megmaradt tejben feloldjuk a sót, elkeverjük benne a tojások sárgáját és a vajat. Hozzáadjuk a liszthez az apróra vágott paprikával, kolbásszal és az élesztővel együtt, majd meggyúrjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.

    Lisztezett asztalon kb fél cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük és tojással lekenjük.

    Kelesztjük, újból lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

    Sütjük 190 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá