Magyaros pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek só
- 3-4 db piros húsú paprika
- 3-4 sárga húsú paprika
- fél szál száraz kolbász
- reszelt sajt
Elkészítése:
A paprikákat, a kolbászt apró darabokra vágjuk.
Az élesztőt 1 dl, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megmaradt tejben feloldjuk a sót, elkeverjük benne a tojások sárgáját és a vajat. Hozzáadjuk a liszthez az apróra vágott paprikával, kolbásszal és az élesztővel együtt, majd meggyúrjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett asztalon kb fél cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük és tojással lekenjük.
Kelesztjük, újból lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Sütjük 190 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »