Magyaros pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 ek só
  • 3-4 db piros húsú paprika
  • 3-4 sárga húsú paprika
  • fél szál száraz kolbász
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A paprikákat, a kolbászt apró darabokra vágjuk.

Az élesztőt 1 dl, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megmaradt tejben feloldjuk a sót, elkeverjük benne a tojások sárgáját és a vajat. Hozzáadjuk a liszthez az apróra vágott paprikával, kolbásszal és az élesztővel együtt, majd meggyúrjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.

Lisztezett asztalon kb fél cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük és tojással lekenjük.

Kelesztjük, újból lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Sütjük 190 fokon.