Magyaros pogácsa recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír vagy margarin
- 5 dkg reszelt sajt
- 10 dkg száraz kolbász apró kockákra vágva
- ½ kaliforniai paprika kis kockákra vágva
- 1 csokor snidling apróra vágva
- 2 tk só
- 2 tk sütőpor
- 2 dl tejföl
- 1 csipet szódabikarbóna
- kevés tej
Kenéshez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a zsiradékot. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát, snidlinget. A tejfölt hozzáadjuk, majd a tejjel összeállítjuk.
30-40 percig pihentetjük, majd kisodorjuk ujjnyi vastagra, tetejét késsel bevagdossuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.