Magyaros pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír vagy margarin
- 5 dkg reszelt sajt
- 10 dkg száraz kolbász apró kockákra vágva
- ½ kaliforniai paprika kis kockákra vágva
- 1 csokor snidling apróra vágva
- 2 tk só
- 2 tk sütőpor
- 2 dl tejföl
- 1 csipet szódabikarbóna
- kevés tej
Kenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a zsiradékot. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát, snidlinget. A tejfölt hozzáadjuk, majd a tejjel összeállítjuk.
30-40 percig pihentetjük, majd kisodorjuk ujjnyi vastagra, tetejét késsel bevagdossuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

