Magvas pogácsa recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg libazsír
- 2 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1.5 dl tejföl
- 10 dkg tökmag
- 3 közepes db újhagyma zöldje
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)
- 2 teáskanál szezámmag (ízlés szerint a tetejére)
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, cukrot és a sót elmorzsoljuk a libazsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt, az újhagyma apróra vágott zöldjét és a tökmagot.
Jól összegyúrjuk, és 20 percet pihentetjük.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és a tetejét késsel bekockázzuk.
Kör alakú szaggatóval kiszurkáljuk, zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk, és felvert tojással lekenjük.
A tetejét megszórhatjuk egy kis szezámmaggal, és előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »