Magvas pogácsa recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg libazsír
- 2 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1.5 dl tejföl
- 10 dkg tökmag
- 3 közepes db újhagyma zöldje
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez) - 2 teáskanál szezámmag (ízlés szerint a tetejére)
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, cukrot és a sót elmorzsoljuk a libazsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt, az újhagyma apróra vágott zöldjét és a tökmagot.
Jól összegyúrjuk, és 20 percet pihentetjük.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és a tetejét késsel bekockázzuk.
Kör alakú szaggatóval kiszurkáljuk, zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk, és felvert tojással lekenjük.
A tetejét megszórhatjuk egy kis szezámmaggal, és előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

