Magvas pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg libazsír
  • 2 kávéskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1.5 dl tejföl
  • 10 dkg tökmag
  • 3 közepes db újhagyma zöldje
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • 2 teáskanál szezámmag (ízlés szerint a tetejére)

Elkészítése:

A lisztet, sütőport, cukrot és a sót elmorzsoljuk a libazsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt, az újhagyma apróra vágott zöldjét és a tökmagot.

Jól összegyúrjuk, és 20 percet pihentetjük.

Lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és a tetejét késsel bekockázzuk.

Kör alakú szaggatóval kiszurkáljuk, zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk, és felvert tojással lekenjük.

A tetejét megszórhatjuk egy kis szezámmaggal, és előmelegített sütőben pirulásig sütjük.