Magvas-burgonyás rudacskák recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg burgonya
- 25 dkg liszt
- 2 kávéskanál só
- 25 dkg margarin
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek lenmag
- 1 ek szezámmag
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízbe puhára főzzük. Leszűrjük, majd megtörjük és hagyjuk kihűlni.
Lisztbe szórjuk a sót,margarint elmorzsoljuk benne,végül beledolgozzuk a megtört burgonyát. 1 órát a hűtőbe tesszük.Majd lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval 1 cm széles,10 cm hosszú rudakra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal. 200 fokon 15 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.