Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magos sós kifli recept

Magos sós kifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt,
    • 2,5-3 dl langyos víz
    • 2-3 evőkanál olaj,
    • 2 csapott kávéskanál só
    • 1 kávéskanál cukor
    • fél kocka (2,5 dkg) élesztő

    A kiflik tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS villával lazán fölverve

    Elkészítés:

    Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a folyadék tetején vastag halványbarna hab képződik).
    A lisztet egy mély tálba szitáljuk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajat, beleszórjuk a sót. Az egészből szép sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk úgy, hogy gyúrás közben fokozatosan hozzáadjuk a maradék vizet, de óvatosan, nehogy túl folyós legyen a tészta. Puha, de gyúrható tésztát kell kapnunk. (Értelemszerűen, ha a tészta túl kemény, még egy kis langyos vizet öntünk hozzá, de ha túl soknak tűnik a 3 dl víz, nem kell mindet felhasználni. A lisztek folyadékfelvevő képessége erősen változó. Ezért a folyadékadagolást mindig óvatosan kell végezni.)
    A tésztát konyharuhával letakarjuk és egy óra alatt duplájára kelesztjük.
    A megkelt tésztából két cipót formálunk, a cipókat egyenként körlappá nyújtunk. A körlapot átlósan hat háromszögforma körcikkre vágjuk. A körcikkeket a kör közepén levő csúcsuk felé feltekerjük.
    A megformázott kifliket ezután még fél órát kelesztjük.
    Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra, és előkészítünk két sütőpapírral bélelt nagy tepsit. A péksüteményeket a tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tojással, megszórjuk nagy szemű sóval, és aranybarnára sütjük őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá