Hozzávalók:
A kiflik tetejére:
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a folyadék tetején vastag halványbarna hab képződik).
A lisztet egy mély tálba szitáljuk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajat, beleszórjuk a sót. Az egészből szép sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk úgy, hogy gyúrás közben fokozatosan hozzáadjuk a maradék vizet, de óvatosan, nehogy túl folyós legyen a tészta. Puha, de gyúrható tésztát kell kapnunk. (Értelemszerűen, ha a tészta túl kemény, még egy kis langyos vizet öntünk hozzá, de ha túl soknak tűnik a 3 dl víz, nem kell mindet felhasználni. A lisztek folyadékfelvevő képessége erősen változó. Ezért a folyadékadagolást mindig óvatosan kell végezni.)
A tésztát konyharuhával letakarjuk és egy óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztából két cipót formálunk, a cipókat egyenként körlappá nyújtunk. A körlapot átlósan hat háromszögforma körcikkre vágjuk. A körcikkeket a kör közepén levő csúcsuk felé feltekerjük.
A megformázott kifliket ezután még fél órát kelesztjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra, és előkészítünk két sütőpapírral bélelt nagy tepsit. A péksüteményeket a tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tojással, megszórjuk nagy szemű sóval, és aranybarnára sütjük őket.