Magos kifli recept

Hozzávalók:
- 150 g sima liszt
- 150 g kenyérliszt
- 150 g teljes kiőrlésű liszt (rozsliszt)
- 20 g élesztő
- 250 g víz (langyos)
- 50 ml olívaolaj
- 1 tk cukor
- 2 tk só
- 1 ek szezámmag
- 1 ek tökmag
- 1 ek lenmag
- 1 ek köménymag
- 0,5 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
Egy serpenyőben megpirítjuk a magokat. Ha kihűlt, késes mixerrel apróra mixeljük. A liszteket összekeverjük, majd hozzáadjuk a magokat is. Összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a cukros, langyos vízben elkevert élesztőt és olajat is.
Kézzel összegyúrjuk. Egy kissé tömörebb tésztát kapunk, amit kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztünk.
Ezután a tésztát étkezési keményítővel megszórt deszkán 6 egyenlő részre osztjuk, és kiflikké formázzuk. Olajozott tepsiben még 40 percet kelesztjük, majd bevagdossuk a kiflik tetejét.
Forró sütőben 200° C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=5mcmC0F8rvg
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »