Magos kifli recept

Hozzávalók:
- 150 g sima liszt
- 150 g kenyérliszt
- 150 g teljes kiőrlésű liszt (rozsliszt)
- 20 g élesztő
- 250 g víz (langyos)
- 50 ml olívaolaj
- 1 tk cukor
- 2 tk só
- 1 ek szezámmag
- 1 ek tökmag
- 1 ek lenmag
- 1 ek köménymag
- 0,5 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
Egy serpenyőben megpirítjuk a magokat. Ha kihűlt, késes mixerrel apróra mixeljük. A liszteket összekeverjük, majd hozzáadjuk a magokat is. Összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a cukros, langyos vízben elkevert élesztőt és olajat is.
Kézzel összegyúrjuk. Egy kissé tömörebb tésztát kapunk, amit kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztünk.
Ezután a tésztát étkezési keményítővel megszórt deszkán 6 egyenlő részre osztjuk, és kiflikké formázzuk. Olajozott tepsiben még 40 percet kelesztjük, majd bevagdossuk a kiflik tetejét.
Forró sütőben 200° C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=5mcmC0F8rvg
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »