Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lilahagymás pogácsa recept

Lilahagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 50 dkg vaj vagy margarin
    • 2 ek só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 nagy doboz tejföl 20 %-os
    • csipet cukor
    • 5 dkg élesztő
    • 7 dkg vaj
    • 3-4 fej lilahagyma

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítottam, beleszórtam a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam 10 percig pihenni. A vajat elmorzsoltam a liszttel, majd belekevertem a sót. Közepébe egy mélyedést készítettem, ide tettem a tejfölt, a tojásokat és a kissé felfuttatott élesztőt. A tésztát összegyúrtam. Fóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem két órára.
    A 7 dkg vajat felolvasztottam, majd a fél karikára vágott lila hagymát lassú tűzön pirosra sütöttem benne. Langyosra hűtöttem.

    A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam, majd a hagyma háromnegyedével megkentem. Ezután hajtogattam. A tészta felső harmadát a középső harmadra hajtottam, majd az alsó harmadát ennek a tetejére. A maradék hagymát ekkor kentem a tésztára. Mindkét oldalról behajtottam a tésztát a közepéig, majd kettéhajtottam. Hűvös helyen hagytam pihenni legalább fél-egy órán át.

    Ujjnyi vastagra nyújtottam, majd a legkisebb pogácsa szaggatómmal kiszaggattam.

    Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket és hagytam megint 30 percig kelni. Ezalatt előmelegítettem a sütőt 200 fokra.

    Végül lekentem tojással és kb 10-12 perc alatt készre sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá