Lilahagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 50 dkg vaj vagy margarin
- 2 ek só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tej
- 1 nagy doboz tejföl 20 %-os
- csipet cukor
- 5 dkg élesztő
- 7 dkg vaj
- 3-4 fej lilahagyma
Elkészítése:
A tejet meglangyosítottam, beleszórtam a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam 10 percig pihenni. A vajat elmorzsoltam a liszttel, majd belekevertem a sót. Közepébe egy mélyedést készítettem, ide tettem a tejfölt, a tojásokat és a kissé felfuttatott élesztőt. A tésztát összegyúrtam. Fóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem két órára.
A 7 dkg vajat felolvasztottam, majd a fél karikára vágott lila hagymát lassú tűzön pirosra sütöttem benne. Langyosra hűtöttem.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam, majd a hagyma háromnegyedével megkentem. Ezután hajtogattam. A tészta felső harmadát a középső harmadra hajtottam, majd az alsó harmadát ennek a tetejére. A maradék hagymát ekkor kentem a tésztára. Mindkét oldalról behajtottam a tésztát a közepéig, majd kettéhajtottam. Hűvös helyen hagytam pihenni legalább fél-egy órán át.
Ujjnyi vastagra nyújtottam, majd a legkisebb pogácsa szaggatómmal kiszaggattam.
Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket és hagytam megint 30 percig kelni. Ezalatt előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
Végül lekentem tojással és kb 10-12 perc alatt készre sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


