Leveles virslis-mustáros finomság recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 8 db frankfurti virsli
- mustár
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A leveles tésztát kinyújtom vékonyra, a virsliket középen kettévágom. Az egyik tojást felverem, félreteszem.
A leveles tésztát párhuzamosan félbe vágom, így két téglalap alakú csíkot kapok. A tésztacsíkot lekenem a felvert tojással és a jobb oldali felére egymástól 1 ujjnyi távolságra lerakok 8 darab virslit egymás mellé. Tetejüket mustárral bekenem, majd ráhajtom a tésztacsík bal oldali felét, úgy, hogy minden virsli között benyomom a kisujjamat a tészta aljáig. Ugyanígy járok el a másik tésztacsíkkal is, majd ha kész, hűtőbe teszem 15 percre pihenni, hogy a tészta kissé megszilárduljon és jobban szeletelhető legyen.
Egy éles késsel függőlegesen ujjnyi csíkokat vágok, majd a 4. virsli után elvágom a tésztát, hogy egy részbe 4 virsli jusson.
Tepsibe helyezem, tetejét a másik felvert tojással lekenem és 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Tipp:
Szuper könnyű és nagyon gyors finomság, eteti magát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

