Leveles tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben pici cukorral. Közben beletesszük a tálba a lisztet, a margarint, a tejfölt, az 1 evőkanál sót, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk és hagyjuk, hogy jól megkeljen.
Kinyújtjuk a tésztát ha már megkelt. Közben a tepertőt megmelegítjük és háromfelé osztjuk. Rákenjük az első réteget. Összehajtjuk a tésztát. Ezt a műveletet 20 perc múlva megismételjük. Összesen 3-szor.
A végén kinyújtjuk, késsel bekockázzuk a tetejét, megkenjük felvert tojással. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és kb 10 percig még kelesztjük, ezután megsütjük. Kb 60 db lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »