Leveles, sajtos pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 25 dkg túró
- kevés tej
- Kevés cukor
- 3 dkg élesztő
- 3 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 tk só
- 20 dkg sajt (reszelve)
Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a túróval. Ezután a langyos, cukros tejben elkevert, és felfuttatott élesztőt adjuk hozzá a masszához. Mehet bele a tejföl, majd a tojássárgája és a só, és az egészet jól kidolgozzuk. Ha ragadósabb a tészta nem baj (ez a túrótól van), majd a felületet lisztezzük, és nem fog odatapadni! Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Begyújtjuk a sütőt, és lereszeljük a sajtot. A tésztát kinyújtjuk vékony, téglalap alakúra. Megszórjuk a reszelt sajt egy részével, majd félbe, és ismét félbehajtjuk. Ezután ismét kinyújtjuk, sajt következik, hajtogatás. Ezt háromszor megismételjük. A hajtogatások között csak néhány percet vártam.
Az utolsó hajtogatás után nyújtjuk, 1-1,5 cm magasra hagyjuk. Kiszaggatjuk, tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk a sajttal és mehet a kb. 200 fokos sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

