Leveles, sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 25 dkg túró
- kevés tej
- Kevés cukor
- 3 dkg élesztő
- 3 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 tk só
- 20 dkg sajt (reszelve)
Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a túróval. Ezután a langyos, cukros tejben elkevert, és felfuttatott élesztőt adjuk hozzá a masszához. Mehet bele a tejföl, majd a tojássárgája és a só, és az egészet jól kidolgozzuk. Ha ragadósabb a tészta nem baj (ez a túrótól van), majd a felületet lisztezzük, és nem fog odatapadni! Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Begyújtjuk a sütőt, és lereszeljük a sajtot. A tésztát kinyújtjuk vékony, téglalap alakúra. Megszórjuk a reszelt sajt egy részével, majd félbe, és ismét félbehajtjuk. Ezután ismét kinyújtjuk, sajt következik, hajtogatás. Ezt háromszor megismételjük. A hajtogatások között csak néhány percet vártam.
Az utolsó hajtogatás után nyújtjuk, 1-1,5 cm magasra hagyjuk. Kiszaggatjuk, tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk a sajttal és mehet a kb. 200 fokos sütőbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »