Leveles, sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 25 dkg túró
- kevés tej
- Kevés cukor
- 3 dkg élesztő
- 3 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 tk só
- 20 dkg sajt (reszelve)
Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a túróval. Ezután a langyos, cukros tejben elkevert, és felfuttatott élesztőt adjuk hozzá a masszához. Mehet bele a tejföl, majd a tojássárgája és a só, és az egészet jól kidolgozzuk. Ha ragadósabb a tészta nem baj (ez a túrótól van), majd a felületet lisztezzük, és nem fog odatapadni! Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Begyújtjuk a sütőt, és lereszeljük a sajtot. A tésztát kinyújtjuk vékony, téglalap alakúra. Megszórjuk a reszelt sajt egy részével, majd félbe, és ismét félbehajtjuk. Ezután ismét kinyújtjuk, sajt következik, hajtogatás. Ezt háromszor megismételjük. A hajtogatások között csak néhány percet vártam.
Az utolsó hajtogatás után nyújtjuk, 1-1,5 cm magasra hagyjuk. Kiszaggatjuk, tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk a sajttal és mehet a kb. 200 fokos sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »